Sorry, I can not interpret (Java)Script. Megnyugvás Hospic Alapítvány - Terveink

Megnyugvás
Hospic
Alapítvány
 

Magunkról
Eredményeink
Terveink
Jelentés
Emlékezzünk
Szolgálatunk
Hospic-versek

Mottó Megnyugvás Hospic Alapítvány
Terveink

 


 

 1. Saját központ kialakítása – állami segítséggel.
 2. Tanfolyami akkreditáció –> intézményi akkreditáció, OKJ-s képzéssé tenni az önkéntesek ápolási asszisztens képzését. Ez a feltétele az önkéntesek feladatvállalásának. Ehhez saját központ feltétlenül szükséges, későbbiekben önálló oktatási központ kialakítását tervezzük.
 3. A házigondozás folytatása önkéntesekkel – ehhez szakápolók alkalmazása szükséges, az ÁNTSZ-engedély elnyerése érdekében.
 4. A házigondozás mellett otthonápolási szakszolgálat beindítása a halálközelbe került betegek otthoni ellátására. Ez szakápolási tevékenység. Feltétele főállású diplomás ápolók alkalmazása.
 5. „Ernyő-központ” kialakítása alközpontok létesítésével.
  • Halásztelek – oktatás megindítása a Ref. Egészségügyi Szakiskolában, a kertjében épülő nyugdíjasházban hospic részleg kialakítása –; a faluban nappali szanatórium és házigondozó központ létesítése – a szomszédos „Görögkatolikus Öregek Napköziotthona” intézménybe integrálva.
  • Biatorbágy – Gizella Otthonban hospic utókezelő részleg kialakítása községi házigondozó szolgálattal.
  • Leányfalu-Tahi – hospic részleg működtetése.
 6. OKJ-s hospic szakasszisztens képzés folyamatossá tétele, majd beépítése az iskolarendszerű képzésbe (diakónusképzés).
 7. Palliatív szakápoló képzés megszervezése: a párizsi „Közép- és Keleteurópai Hospice Alapítvány” (ASPEEC) szakápoló képzésének felkért magyarországi koordinátoraként hospic szakápoló és koordinátorképzés országos kialakítása (Párizs–Budapest–Szeged tengellyel szervezés alatt. A nemzetközi alapítvány elnöke Zsótér Ilona hospic szakápoló – Párizs).

Az ernyőszervezet központjául a Megnyugvás Hospic Alapítvány Egészség Központja szolgálhat, amelyet 3 ízben hoztunk létre, illetve alakítottunk ki, s háromszor szűnt meg, rajtunk kívül álló okból.

Alapítványi kasszánk kiürült, az eddigi forrásokat feléltük. A tevékenység továbbvitele csak önálló gazdasági tevékenységet folytató szervezet kialakítása révén folytatható. A megújuló szervezet induló vagyonát az alapítványi központ képezi.

Az elmúlt, 2004-es év eredményeként a jövő évre tervezettel megegyezően 17,5 millió forint értékű munka és befektetés felel meg, aminek alapját előző gyűjtéseink: elnyert pályázataink, valamint betegellátó, oktató és szervező tevékenységünk képezte.

Az alapítványi központ kialakításához és a tervezett tevékenység továbbviteléhez a következő évre is hasonló összeg szükséges. A fővárostól mindezideig fél millió Ft-ot sikerült elnyernünk pályázat révén. 15 millió Ft-os lakásajánlatunk van, amely alkalmasnak látszik központi iroda illetve alapítványi központ kialakítására.

Jelenleg bérelt helyiségben működik a központunk. A múlt évben kialakított és 2004 folyamán 1 éven keresztül használt helyiségeink feladására kényszerültünk. Emiatt központunkat az V. ker. Belgrád rkp.-ról átmenetileg az eredeti központunk épületébe a XI. ker. Társ u. 7-be helyeztük vissza.

A végleges alapítványi központ kialakításának szükségessége 1 évi halasztásra ad lehetőséget, azonban a jelenlegi helyzetben az Alapítvány fenntartásához szükségszerűen a XI. kerületi Önkormányzat segítségére van szükségünk. Az Alapítvány fenntarthatóságának érdekében tárgyalásokat kezdeményeztünk a XI. kerület polgármesteri hivatalával a központunk fenntartásának és az önkénteseket irányító és szervező szakemberek alap-dotációjának (munkabérének) megalapozása érdekében.

Amennyiben az Alapítvány tevékenységére szükség van, kérjük a Főváros és a XI. Kerületi Önkormányzat támogatását a központ kialakításához, valamint munkánk további folytatása és a 2004 folyamán kialakított szervezetünk tevékenységének további biztosítása érdekében.

Budapest, 2005. március 25.

Dr. Böszörményi Dalma
ny. psychiater főorvos
a Megnyugvás Hospic Alapítvány
Kuratóriumának Elnöke
orvos-igazgató
Vissza
Menü
Címlap